воскресенье, 26 ноября 2017 г.

Адаптація - важливий етап.

09.11.17 в ЗОШ № 7 відбувся консиліум «Адаптація учнів до 1 класу» та «Адаптація п’ятикласників до навчання в середній ланці ».
 Мета заходу залучити учасників педагогічного консиліуму до активного обговорення проблеми адаптації першокласників та учнів п’ятих класів до навчання в школі; створити умови для аналізу свого особистісного досвіду і професійної компетентності; виробити   рекомендації для всіх учасників навчально-виховного процесу з проблемних моментів адаптації.

   У жовтні  2017 р. з метою виявлення учнів, які потребують психологічної підтримки, здійснення  особистістно-орієнтованого підходу в навчанні, створення необхідних умов для розвитку і соціалізації учнів, практичний психолог Т.Лемешева дослідила рівень адаптації  учнів 1-х та  5-х класів  до навчання.
Доказом адаптації служить про­дуктивність у навчальній діяль­ності, позитивне емоційне самопо­чуття, відсутність внутрішньої на­пруженості.
Більшість дітей адаптується до школи досить швидко, із задово­ленням відвідує заняття, вони ви­конують завдання, почуваються комфортно. Діти з низьким рівнем адаптації будуть залучені до корекційно-розвивальних занять.

            Т.Лемешева надала психологічні рекомендації для вчителів, батьків та адміністрації.

Комментариев нет:

Отправить комментарий