воскресенье, 26 ноября 2017 г.

Рецепт толерантності

Міжнаро́дний день толера́нтності — відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості.
На підтримку Всеукраїнського Тижня Толерантності з метою сприяння поінформованості учнів про зміст європейської цінності - толерантності, збільшення кількості людей, що поділяють цю цінність, вивчення рівня розуміння терміну «толерантність» в школі, заохочення дітей до більш відповідальної громадянської позиції з 13 до17 листопада у ЗОШ № 7  пройшов тиждень Толерантності, в рамках якого було сплановано та проведено ряд заходів.

Впродовж тижня психолог Лемешева Т., ЗДВР Блинда В., педагог- організатор Копил Н. проводили роботу спрямовану на розуміння необхідності реалізації принципів толерантності в суспільстві, потребу злагоди, повагу до інших людей, їхніх думок, дотримання своїх переконань і визнання такого ж права за іншими.
         16 листопада відбувся флешмоб «Запали ліхтар толерантності». Психолог надала рецепт толерантності дітям та педагогам.





«Рецепт толерантності»
   Взяти велику чашу милосердя, покласти до неї жменьку гуманізму, пригоршню терпіння, жмуток чуйності, ложку довіри. Приправити все це умінням володіти собою і не осуджувати. Присипати умінням слухати, щедро полити доброзичливістю. Подавати, прикрасивши почуттям гумору. Вживати щоденно в необмеженій кількості.
Наш рецепт толерантності допоможе:
Зберегти планету від негод,
Розрубає мотлох павутини,
Переріже нитку перешкод.
Толерантне ставлення до всього
Збереже, врятує і спасе,
Допоможе вгледіть перемогу,
Допоможе витримати все.
Будь завжди нестримним вільнодумцем,
Свої мрії пензлем намалюй.
Освіти життя яскравим сонцем,

Толерантний всесвіт побудуй!

Комментариев нет:

Отправить комментарий